Majbrit og Erik Ginnerskov

Min egen æggekage

Portionen er beregnet på 4 personer.

Det skal du bruge:


Sådan gør du:
Fordel bacon i en bradepande og læg margarinen ved. Sæt bradepanden i ovnen ved 175° på nederste rille.
Æggene slås ud i en skål og røres sammen til en jævn masse
Tilsæt mel og salt og rør grundigt, til der ikke er klumper eller tendens til grynet udseende (det kræver armkræfter, men gøres bedst ved håndkraft).
Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør igennem.

Når baconen begynder at få gennemsigtige fedtkanter og margarinen er smeltet, tages bradepanden ud og vippes fra side til side, indtil det smeltede fedtstof har indfedtet hele bradepandens bund. Nu hældes æggemassen over. Æggekagen bages i ca. 35-45 minutter på nederste rille i ovnen, indtil den bliver gyldenbrun på oversiden.
Drys eventuelt fintsnittet purløg over.


Valid XHTML og CSS / Copyright © Erik Ginnerskov 1999 - 2017