Majbrit og Erik Ginnerskov

Min kones nisser og trolde

Nisser helt i strik og / eller stof

Til højre ser du en lille serie nisser, som min kone har ladet klatre i en stump reb, jeg lavede til hende. Disse 4 nisser er siden "flyttet hjemmefra". Nisserne er ca. 30 cm.

Til venstre sidder en nisse i en standerlampe. Han er også omkring 30 cm.

Nissen her til venstre er syet i stof. Støvlerne er tyndt læder og skæg og hår er kaninskind. Vi kalder ham Aksel, fordi han ligner skuespilleren Aksel Erhardsen. Han er ca. 40 cm. høj.Her har vi en hel lille familje med far, mor og tvillingerne. De voksne er ca. 40 cm høje og børnene er ca. 30 cm. Drengen er "flyttet hjemmefra".

Her er de 2 gamle nisser igen, men i en bedre billedkvalitet. Jeg har desværre ikke fået lavet et nyt billede af de 2 unge endnu.

^ Tilbage til sidens top


Nisser med hoved og hænder i fimoler

Teknikken ved fremstilling af disse nisser er, at krop, arme og ben laves af 8 mm. reb stivet med ståltråd og derefter omviklet med kunststofvat. Hænder og hoved er lavet af fimoler. Træsko og eventuelle dekorationsting som briller, piber m.m. købes færdigt. Tøjet er hjemmelavet - strikket eller syet. Nisserne ovenfor er ca. 35 cm. høje.

Nisserne her ovenfor og nedenfor er ca. 30 cm. høje. Til 3 af den har jeg lavet miniature salmehæfter. Det kan man jo, når man er i besidelse af en computer, en printer og en smule tålmodighed.

^ Tilbage til sidens top


Trolde, hekse, klovne m.m.

Nisser er som bekendt stort set et sæsonfænomen, så resten af året laver min kone trolde, hekse og klovne - for bare at nævne nogle emner.

Hoved, hænder, fødder og haler laves i fimoler, kroppen er figurtråd omviklet med skumgummi eller pladevat og håret og haledusken er pelsrester.

Tøjet bliver syet af stofrester, min kone tiltusker sig forskellige steder.

Til højre og herunder ser du et lille udvalg af min kones store og varierede produktion - uden yderligere kommentarer. Kig og bliv inspireret.^ Tilbage til sidens top


Strømpenisser, -trolde og -hekse

Et par gamle nisser får sig en hyggelig passiar.

Mor strikker flittigt...

... og far får sig en øl og en pibe tobak, mens han læser sin avis.

^ Tilbage til sidens top


Nisser på kegler af karton

På aftenskole lærte min kone en ny måde at lave nisser på: Kroppen er en kegle af karton, armene er 8 mm. reb stivet med ståltråd og hoved og hænder er støbte i fimoler (kan også købes færdig). Resultatet blev disse to flotte herrer, som er ca 30 cm. høje. Den til højre er med købt hoved og hænder. Den til venstre har "rigtigt" skæg og hår.

Kort før jul 95 så min kone en sådan nisse i et butiksvindue. Hun gik straks hjem og lavede denne kopi. Den er inspireret af den russiske "Fader Frost". Højden er omkring 45 cm.

^ Tilbage til sidens top


Nisser på andre måder

Disse 2 bedårende nisser er faktisk bare 2 af de velkendte Gøltrolde - d.v.s. ansigterne var nye, man havde fundet på at lave et par bedsteforældre. De var klædt helt i grønt, da vi fandt dem i en butik, men min kone lavede nissetøj til dem. De er sgu da søde, ik'?

Når nu min kone var i gang med at lave nissetøj til trolde, havde hun fra sin barndom denne lille troldepige. Hun var iført gul blomstret sommerkjole, men iført nissetøj er hun da lige så kær som sin farmor og farfar, ik'

^ Tilbage til sidens top

Valid XHTML og CSS / Copyright © Erik Ginnerskov 1999 - 2023