Majbrit og Erik Ginnerskov

Mine malerier

På vores ferierejser og på korte endags- eller weekendture har jeg altid kameraet med, parat til at indfange et godt motiv, som jeg kan bruge, når jeg sidder og slapper af med staffeli, pensler og palet.

En af mine helt store interesser indenfor malerkunst er ældre arkitektur, jeg er fascineret af byggestilen fra senmiddelalder og indtil lige efter første verdenskrig. Også når vi ser de hyggelige hvidkalkede landsbyer i Spanien, må jeg bare have motiverne indfanget.

Gadebillede fra Dragør
Dette billede er min stolthed. Billedet måler 95 x 64 cm. og jeg malede det november 1990 efter et fotografi, jeg tilfældigvis kom i besidelse af.

Fogedens Plads, Dragør
Billedet måler 64 x 45 cm. det er malet i maj 1991 efter et foto, jeg selv har taget på stedet.
Dette billede er ikke længere i min besiddelse

Aarhus gamle toldbod, Købstadsmuseet i Århus
Dette billede, der måler 66 x 75 cm. blev malet december 1990. Billedet har tidligere været foræret til min nu afdøde svigermor, men vi arvede det tilbage. Købstadsmuseet i Århus er for de gamle danske småbyer, hvad Frilandsmuseet i Sorgenfri er for det gamle bondeland.
Billedet viser Lille Torv og Toldbodgade. Den gule bygning er toldboden.

Billedet til venstre:

Gade i Pueblo Español, Barcelona
Pueblo Español må nærmest betragtes som det spanske modstykke til Købstadsmuseet i Århus. Billedet måler 40 x 60 cm. og det blev malet august 1990 efter et foto, jeg selv har taget på stedet.
Gadens navn er Calle de los Arcos.

Billedet nedenfor:

Gade i Pueblo Español, Barcelona
Billedet måler 67 x 47 cm. og det blev malet maj 1990 efter et foto, jeg selv har taget på stedet.
Billedet er mit allerførste.
Gadens navn er Calle de Caballeros.
Dette billede er ikke længere i min besiddelse.

Fynsk smedje, Frilandsmuseet.
Billedet måler 60 x 40 cm. og det blev malet maj 1991 efter et foto, jeg selv har taget på stedet. Egentlig blev fotoet taget i høj sommersol, men jeg havde lyst til at lave et vinterbillede.
Dette billede er ikke længere i min besiddelse.

Raadvad Dam, Raadvad.
Billedet måler 60 x 40 cm. og det blev malet oktober 1991 efter et foto, jeg selv har taget på stedet. Motivet er hentet tæt på min kones fødehjem. Kvaliteten af denne gengivelse er desværre dårlig. Blitzen gav genskin i billedet, så det var næsten umuligt at genkende, men lidt retouchering har forbedret det forhåndenværende.
Dette billede er ikke længere i min besiddelse, hvorfor jeg ikke tør love en kvalitetsforbedring.

Alpeviol Cyklamen Persicum
Dette billede, der måler 20 x 25 cm., blev lavet nærmest for sjov, fordi jeg fik et kunstnersæt foræret. I dette sæt var også et stykke pap, der var præget, så overfladen ligner lærred. Jeg syntes, det var for lille til et landskabs- eller arkitekturbillede, så hvad var mere nærliggende end et blomsterbillede. Motivet var lige for, min kone havde planten stående i en stentøjskrukke. Billedet blev malet juli 1991.

^ Tilbage til sidens top

Valid XHTML og CSS / Copyright © Erik Ginnerskov 1999 - 2023