Majbrit og Erik Ginnerskov

Gratin m. æbler og porer

Portionen er beregnet på 4 personer.

Det skal du bruge:


Sådan gør du:
Porrerne renses og skives ca. 5-8 mm.
Æblerne skæres i både og kernehuset, blomsten og stilken fjernes. Bådene skæres på tværs i 5-8 mm. skiver.

Fordel bacon i en bradepande og læg margarinen ved. Fordel porrerne og æblerne over baconen. Sæt bradepanden i ovnen ved 175° på nederste rille.

Æggene slås ud i en skål og røres sammen til en jævn masse
Tilsæt mel og salt og rør grundigt, til der ikke er klumper eller tendens til grynet udseende (det kræver armkræfter, men gøres bedst ved håndkraft).
Tilsæt mælken lidt efter lidt og rør igennem.

Når baconen begynder at få gennemsigtige fedtkanter og margarinen er smeltet, tages bradepanden ud og vippes fra side til side, indtil det smeltede fedtstof har indfedtet hele bradepandens bund.
Nu hældes æggemassen over. Gratinen bages i ca. 35-45 minutter på nederste rille i ovnen, indtil den bliver gyldenbrun på oversiden..


enten
2 store tomater skåret i tern og en stor rød peber skåret i tern.
eller
250 g. champignon i skiver og 1 stort løg skåret i tern
Valid XHTML og CSS / Copyright © Erik Ginnerskov 1999 - 2017