Det skal du bruge:
Sådan gør du:
Skræl asierne, flæk dem og skrab kernerne og den bløde midte ud. Skær asierne i skiver à ca. 1 cm tykkelse.
Drys rundhåndet asiestykkerne med salt og lad dem trække en times tid.
Skyl saltet af og tør asierne let i et rent viskestykke. Læg dem i en rummelig gryde sammen med dildskærme og halverede pillede skalotteløg, skrællet peberrod, chili, eddike, sukker og alle krydderierne.
Giv grydens indhold et opkog - ikke andet - maks. 2 minutter, fordel asier, dildskærme og løg i dine sylteglas. Hæld den kogende lage ned over asierne og sæt låg på dine glas omgående.
Hvis du vælger at henkoge dine syltede asier, øges holdbarheden til det uendelige, men varmebehandlingen kan godt tage noget spændstighed ud af asierne, og hvem vil ikke gerne forblive spændstig.
Så er du begejstret for asier og spiser dem i et pænt tempo, kan du blot opbevare dine nysyltede sager i køleskabet. Skal de gemmes i længere tid, må landmanden klart anbefale henkogning - det er simpelthen så nemt.