Majbrit og Erik Ginnerskov

Fastelavnsboller

Det skal du bruge til dej:

Det skal du bruge til fyld:

Tænd ovnen på 200 grader.

Kog vand og smør i en gryde.

Når vandet koger og alt smørret er smeltet så tilsæt melet og rør rundt. Brug en grydeske eller el-mixer.

Fortsæt med at røre indtil dejen er fast og slipper ske og gryde.

Lad dejen køle af nogle minutter, indtil den ca. har temperatur som varmt vand fra hanen.

Tilsæt æggene til dejen et af gangen og pisk dem godt ind i dejen. Det nemmeste er at bruge en el-pisker direkte i gryden. Men du kan også hælde dejen i en stor røremaskine og bruge kødkrogen. Alternativet er at bruge et kraftigt piskeris og piske manuelt. Men det kræver gode håndled.

Når dejen begynder virke som en våd dej er den klar. Nogen gange skal der et ekstra æg i. Den skal være godt klistret.

Sæt dejen på bradepande med bagepapir. Brug 2 spiseskeer. Eller kom den i en frysepose og sprøjt den ud i lige store dele.

Sørg for god plads imellem hver vandbakkelse. De bliver ca. dobbelt så brede på hver led når de bager.

Bag dem i ca. 20 minutter ved de 200 grader. Kig ikke til dem før de er næsten færdige. Ellers falder de sammen.

Når de er færdige så åben ovnen halvt op og lad dem køle af i den. Det mindsker risikoen for at de falder sammen.

Skal du lave flere portioner kan du godt bare tage dem ud. Så kan du evt. klippe hul i midten af dem dem med en saks. Samme sted som du senere skal skære dem over. Det lukker dampen ud.

Lad dem køle af inden du fylder dem med kagecreme (og evt marmelade), fromage, flødeskum (evt. rørt med knuste makroner) eller is.

Walesstang

Fremgangsmåden for walesstang er nøjagtig den samme. Bare fyld dejen i en frostpose og sprøjt det ud på bagepapiret til en stang. Du skal bare lave et større hul i din frysepose. 3-4 cm. Eller også kan du sprøjte 3 tyndere stænger ud ved siden af hinanden så de rører hinanden og "smelter sammen".

Pynt:

Drys med flormelis igennem en sigte, eller glasur af flormelis.

Valid XHTML og CSS / Copyright © Erik Ginnerskov 1999 - 2020