Majbrit og Erik Ginnerskov

Eriks rosinboller

En næsten fast ingrediens til sammenkomster; der bliver altid spist op

Det skal du bruge:


Sådan gør du:
Sukker og salt tilsættes det lunkne vand. Gæren opløses i vandet. Mælk tilsættes. Margarinen køles lidt af og tilsættes. Melet tilsættes lidt ad gangen, mens der røres godt rundt. Bland rosinerne i. Når dejen ikke klæber til fingrene, hældes den ud på bordet og æltes godt igennem - drys evt. lidt mel på bordet.

Hæver i ca. ½ time på et lunt sted med et fugtigt klæde over.
Herefter formes bollerne og lægges på en bageplade, hvorpå der i forvejen er lagt bagepapir.
Bollerne efterhæver 15 minutter, mens ovnen varmer op til 200°.
Bollerne stryges med enten kaffe eller rørt æg.
Bages i 15 - 20 minutter, til de er gyldne.


Valid XHTML og CSS / Copyright © Erik Ginnerskov 1999 - 2017