Majbrit og Erik Ginnerskov

Brunkager

Det skal du bruge til dej:

Sæt ovnen på 175°.

Sådan gør du:
Kom smør, sirup og sukker i en stor, tykbundet gryde. Lad det smelte ved jævn varme og under omrøring - det må ikke koge.
Kom den søde smørblanding i en skål og tilsæt kanel, nellike, mandler og sukat
Rør til blandingen er halvkold (ca. 28°).
Opløs potasken i vandet og rør det i den krydrede, søde smørblanding sammen med melet - lidt efter lidt.
Del dejen i 3 portioner og tril dem til ruller (ca. 4½ cm i diameter). Stil brunkagedejen tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.
Skær rullerne i meget tynde kager og læg dem på plader med bagepapir.
Bag brunkagerne øverst i ovnen 6-8 minutter. Lad dem køle af på en bagerist

Valid XHTML og CSS / Copyright © Erik Ginnerskov 1999 - 2025