Majbrit og Erik Ginnerskov

Lasagne

Tilberedningstid ialt: 1 time 15 min
Arbejdstid: 30 min
Ingredienser til 2 pers.

Det skal du bruge:

Sådan gør du:

Kødsauce: Lad smørret smelte i en gryde. Svits løg og oksekød heri, til kødet smuldrer og har skiftet farve. Tilsæt revne gulerødder, tomater med væde, tomatpure, salt og peber. Lad kødsaucen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tag låget af gryden, tilsæt hakket oregano og kog saucen videre i ca. 10 min. Smag til.

For at lave béchamelsaucen skal du først smelte smørret i en gryde. Rør melet i. Tilsæt den varme mælk lidt efter lidt under omrøring. Det skal blive en glat sauce. Kog saucen tyk i ca. 5 minutter ved svag varme. Krydr med muskatnød, salt og peber.

Læg lagvis - kødsauce, lasagneplader, kødsauce, béchamelsaucen, lasagneplader, kødsauce og béchamelsaucen i et smurt, ovnfast fad. Drys lasagnen med ost og rasp og bag den midt i ovnen ca. 45 min ved 180°C.

Valid XHTML og CSS / Copyright © Erik Ginnerskov 1999 - 2017